Pillargontantens årskrönika

Standard

Ja en liten årskrönika över vad som hänt under året, glädje och sorg har året varit kantat av, och en hel del bravader genom Stora O:s försorg :O)
Håll till godo!
Januari!
Var månaden då vi renoverade köket och hallen… Tonårsfunderingar och om hur det är att bli gammal, en snöig månad med hundhår, missade bussar, monteringar av inredning och massor av färg, både i håret, på kläderna och på väggarna :O)
105 inlägg, i snitt 3 inlägg per dag….

Februari!
Var månaden då köksrenoveringen fortsatte, vi köpte vedspis och fick den installerad. Kallt och snöigt och en hel del hundpromenader blev det! Sportlovslediga ungar och mamma, som satt ensam hemma de dagarna det var tänkt att jag skulle umgås med ungarna… Men men….
Väckning av vintersovande pelargoner tog sin början.
90 inlägg, i snitt 3 inlägg per dag….

Mars!
Fortfarande håller vi på i köket, men nu ser vi en ände på det…. K hade lite tråkigheter för sig, men det redde vi upp, Konserter på Ritz, med alla tre ungarna deltagande, Roligt! Fortfarande massor av snö och kallt i Värmland, sommartid, och massor av pelargoner på trädgårdsmässan. Magsjuka i Pillargontantshemmet förekom också :/
98 inlägg, i snitt 3 om dagen
April!
Var månaden, då värmen återkom till Värmskog, premiär på altanen, pelargonerna fick flytta ut, och det innebar även årets första grill. Det ar också månaden då Tilda lagade potatisgratäng med Moppehjälm :O)
Det var också månaden, då vi upptäckte att det inte gick att elda med vår nyrenoverade skorstensmur! Och jag blev arg! En bejublad konsert av Hotwood på Liljenäs besökte vi, och kursandet på brukshundklubben var i full gång.
Vi fick en ny liten Viggo till familjen, och livet var ganska härligt! Valborg firades också, ett kanonevenemang i år!
April var också månaden då jag fick konstiga anonyma kommentarer om mina meriter och kompetensen på jobbet!
78 inlägg, i snitt 2,5 om dagen.

Maj!
Var månaden då pelargonerna började ge mig blommor. Madde och Nellie fick ett LP 1. Vi hade picnickalas på K:s födelsedag. Vi åkte vilse i Monbai, när vi skulle på fotboll i Eskilsäter :O) En ny knöl i bröstet hittades, vilket visade sig vara ingenting! Mitt andra rökstoppsförsök inleddes, det gick ju åt helvete förståss… Vikten var nere i 64 kilo, 64? kan ni tänka er?
Kolesterolet kollades, det ska ju tanter kolla :O) Sålde 35 spikmattor på jobbet, och låg frekvent på min egen… vilket jag gör mer sällan nu! Vi var till Tallinn, och en dag är helt utan inlägg, den enda på året för övrigt…. Hade vilda planer på att köpa handelsträdgårdens gamla växthus, tur inte det blev nåt….
73 inlägg, i snitt 2 om dan…

Juni!
Skilsmässokatten, gjorde entre! Vi besökte ett antal auktioner, i stekande sol, blev lyckliga Amazonägare, och det var otroligt varmt runt midsommar! Den obligatoriska båtturen på midsommarafton gjordes, och vårt letande efter en båt, tog sin början! Vi grillade svärdfisk, inte speciellt gott, vi grillade kött, vi grillade mest hela tiden, och vi hade semester….
Lilla O var på läger, och K i Borgvik, alltså hade vi barnfri tid! Gräsallergi, och solbränna, så kan man väl sammanfatta Juni :O)
119 inlägg, i snitt 4 om dan….
Juli!
Ambulansåkarmånaden… Stora O eldade lite i motorrummet på den nya Amazonen. Arvikafestivalen gick av stapeln. Ståltråd, användes flitigt, och det knåpades och böjdes. Träffade två av mina bloggvänner, in real life, på ett jättetrevligt 50-årskalas! Och en tredje bloggvän på Ica i Arvika! Iom rökstoppet, började kilon byggas på min kropp,och en viss tveksamhet inför detta faktum började spira…. Inte roligt! Det började regna, och himmel vad det regnade….
99 inlägg, i snitt 3 om dan….
Augusti!
Var en månad, då tonårsförälderns tålamod sattes på prov. Det blev mindre kul på jobbet, neddragningar och andra tråkigheter. Var på 50-årskalas igen, den här gången i Långserud! Vi plockade massor av svamp, regnandet gjorde sitt till! Stora O hittade ”gamla” svampar! Grodor i källaren, översvämning på Bluesfestivalen i Åmål. Tvättade strumpor, både stora och små :O)
Jag fick besök av Jehovas vittnen, och hade några inlägg om livsåskådning och den stora boken…
Ewa lärde oss att städa :O) Hittade en Facebook grupp ”Punk i Värmland” Massor av nostalgi!
117 inlägg, i snitt 4 om dan….
September!
Månaden jag helst vill radera! Indra lämnade oss, plötsligt! Hela månaden var bara ett enda töcken…. Började röka igen!
138 inlägg blev det i alla fall, i snitt 5 om dan…
Oktober!
Halloweenfest, för Tilda. Fender blev kastrerad. Stora O hade årets förkylning. Vi var på bio, utan Stora O då :O) Älgjakt, Stora O sköt en, och hittade inte etiketterna till köttet… Konstigt?! Massor av minnen från Facebook! Gjorde min första fototriss, på temat Rosa. Jobbade, jobbade och jobbade! J:s kattungen blev attackerad av sin nya ”storasyster”.
Pillargonerna blev undanställda i källaren :O/ Slut på sommaren, vintertid!
201 inlägg, i snitt nästan 7 om dan….

November!
Stegtävlingen på jobbet, den här månaden vallfärdade alla människor i hela grums runt, i jakten på steg. De kom i drivor! Tilloch med Stora O var ute på promenad, visserligen efter lite påtryckning från jobbet, men jag fick sällskap :O)
Vi var i Göteborg på teater, Stora O blev drabbad av Jetlag…
Stora O fick sin ”guldklocka”. Adventspynt, och städning ett återkommande inslag.
Jag klippte av allt håret, nåja nästan allt…..
172 inlägg, i snitt 5 om dagen….
December!
Årets sista månad, och den som gått absolut fortast. Vi har firat både födelsedagar och jul. Stora O var på den årliga Hjortjakten, och fick skjuta en Hjort. Bio med magmuller…. Börjat renovera i matrummet. Det kom snö, på annandagen i massor. IKEA besök utan att handla?! Ungarna och jag var i Göteborg. Jag köpte en ny kamera! Och kläder, och stövlar, och annat…..
Bytte batteri i vågen, trodde den skulle visa mindre, men ack vad jag bedrog mig!
Hittills, det kan bli nåt mer, 242 inlägg, i snitt 8 inlägg om dan.

Ja, många inlägg blir det! Totalt hittills, 1532 inlägg, vilket ger i snitt fyra om dan, herregud va mycket spännande jag har att berätta.
Hoppas att 2010, blir ett lika bra år, bortsett från september då, som 2009 varit, att saker och ting, läs tonåringar, lugnar ner sig.

Gott Nytt År!

Annonser

»

  1. Hej. Det var många inlägg det:) Själv har jag klarat av 295 på ett halvår. Idel matrecept.Det kommer länkar från dig till min statistiksida på alla du skriver. Så jag har sett att det är många. Då har du gjort en hel del besök hos mig antar jag?Ha ett riktigt Gott Nytt År önskar Birgitta

Lämna gärna en kommentar :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s