Tips från Coachen!

Standard

Återigen, några tänkvärda ord från Coachen, Stefan Pettersson

Vad framgångsrika människor gör

Jag har träffat, jobbat med och läst mycket om framgångsrika människor. Jag har även träffat och jobbat med människor som vill bli framgångsrika. Det är en avgörande skillnad mellan dem som är det och dem som vill bli det. Vad tror du att det är som gör människor framgångsrika? När jag ställer frågan till människor som vill nå framgång får jag ofta ungefär samma svar.

De som är framgångsrika utmärks av att

de är orädda
de har bra självförtroende
de har många användbara kontakter
de har stöttande människor omkring sig
de har bra självkänsla
de har motivationen
de har kunskapen,pengarna, tiden, tur…

Du kanske har fler teorier om vad som utmärker dem?
Listan, med de eventuella tillägg som du själv kommer på, är också listan på det som begränsar dig att nå framgång. Sammantaget ger den en förvrängd bild av vad som gör en människa framgångsrik. Möjligen skulle det kunna vara en lista på effekter av att vara framgångsrik. För ingen av dessa egenskaper är utmärkande för framgångsrika människor. Jag har jobbat med framgångsrika människor som haft dåligt självförtroende, låg självkänsla och rädslor – precis som du och jag. Det finns heller ingen speciell sorts människa, något arv eller en särskild gen som man föds med. Men vad är det då som gör människor framgångsrika om vi alla bara är människor?
Hittills har ingen svarat rätt på frågan om vad som gör människor framgångsrika. Nu ska man ju också komma ihåg att framgång definieras väldigt olika. Det är bara du själv som kan sätta din definition av framgång; du bestämmer om den räknas i tid, pengar, familj, att må bra, jobb eller alltihop på en gång.

Läs nyhetsbrevets rubrik en gång till. ”Vad framgångsrika människor gör”. Svaret finns där. Det där sista lilla ordet kan förändra så mycket och kan förvandla ditt liv från en tillvaro som soffliggare till att du uppnår din dröm. Som du redan gissat är ordet ”gör”.
Vad du än längtar efter, har satt upp som nyårslöfte eller mål, drömmer om, vill förändra, sluta eller börja med, mer pengar, bli lyckligare, starta eget, bilda familj – vad det än gäller – gör något!
Jag har träffat så många drömmare som väntat på att framgången ska knacka på deras dörr och servera dem det de drömmer om. Tror du att någon av dem blivit framgångsrika och nått sina mål utan att göra något på egen hand eller med min hjälp?
Receptet på framgång är det lilla verbet ”att göra”. Alla substantiv kommer sen (karriär, framgång, pengar, etc)
De framgångsrika människor som jag träffat och jobbat med har alla gjort något, även om de haft dåligt självförtroende, låg självkänsla eller varit rädda. Det de har det gemensamt är att de alla försökt lösa sin situation eller göra något helt annat. Receptet är alltså att desto mer du gör för att lyckas med det du vill ska bli verklighet, desto snabbare kommer du dit. Svårare än så är det inte. Du behöver bara förflytta tanken och kroppen och sätta igång, helst så snart som möjligt.

Veckans övning

Bli en ”doer”

1. Vad vill du?
2. Vad hindrar dig? Här stannar drömmaren/soffliggaren medan en framgångsrik ”doer” tar hjälp för att komma förbi hindret, tar en annan väg eller går ändå. Men de gör något.
4 En framgångsrik ”doer” frågar sig sedan ”Ok, vad behöver jag göra nu?” Drömmaren/soffliggaren kommer aldrig hit.
5 Om ett nytt hinder skulle uppstå upprepar den framgångsrika ”doern” åter sin strategi för att komma förbi: han eller hon tar hjälp, går en annan väg eller går ändå. De gör hela tiden något

Vad hindrar dig att bli framgångsrik? Nu är det upp till dig att göra något åt det!
Lycka till.

Annonser

»

Lämna gärna en kommentar :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s