Och, vad är det för fel på Norge……

Standard

Hm, den där stora jag har, den till huvudstaden utvandrade, funderar på att studera utomlands, hon funderar på väldigt långt borta utomlands, där det finns såna här:

Image

 

”En verkligt farlig spindel är däremot Sydney Funnel-Web Spider, Atrax robustus, som har ett mycket starkt gift.
Som namnet skvallrar om finns den i området runt Sydney (Från Newcastle i norr, Nowra i syd och Litgow i väst). Den blir upp till 3,5 cm och honan blir störst
Det är dock den mindre hanen, som är mest farlig för människor, eftersom den är rörligare än honan och har betydligt starkare gift. Under sommarmånaderna är den på jakt efter en hona att para sig med. Då förirrar den sig in i villaträdgårdar, där människor riskerar att komma i kontakt med den. Det är heller inte ovanligt att just villaträdgårdar passar spindlarna bra, eftersom de erbjuder skugga och skydd. Annars hittas de mest i skog men är ovanligare i sandiga, torra områden.
En Sydney Funnel-Web som oroas eller provoceras lyfter upp det främre benparet och blottar därmed huggtänderna. (Se bilden!) Är fridstöraren för nära kommer hugget blixtsnabbt. Innan man 1981 började producera serum förekom dödsfall efter bett av Sydney Funnel-Web.
Befinner du dig i ett område, där den här spindel finns, bör du köra det klassiska Western-tricket, dvs skaka ur skor eller stövlar innan du sätter på dem oavsett om de står utomhus eller inomhus. Kolla också en extra gång innan du hoppar i en pool. En Sydney Funnel-Web trillar lätt ner i vattnet och det kan ta upp till ett dygn för dem att drunkna. Kan de bitas i vattnet? Ja!
Första hjälpen är som efter ormbett i Australien. Applicera ett stödförband och bege dig snarast till sjukhus.”
 
Alltså, jag bara undrar, vad är det för fel på Norge liksom…..
Annonser

Lämna gärna en kommentar :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s